- 3-4 cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- zöldhagyma vagy snidling apróra vágva
- olivaolaj
- só
- bors
- ételízesítő
- friss bazsalikom és tárkony apróra vágva
- szerecsendió
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
A cukkinit meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük a fokhagymával együtt, kevés sóval, borssal, ételízesítővel és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd kevés olivaolajon megdinszteljük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a zöldhagymát (vagy snidlinget), kevés szerecsendiót reszelünk bele, majd a mustárral, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük.
Pár órát vagy akár egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Pitával, pirítóssal a legjobb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése