Thermomix - Bevezető



A főzés nehéz? Ugyan!

A jó ételek nem feltétlenül bonyolultak. Kezdőknek vagy akár a főzés művészeinek összeállítottunk egy sor könnyű receptet, melyeket különösen egyszerű elkészíteni a Thermomix segítségével.
Először próbálja elkészíteni az általunk ajánlott ételeket. A siker garantált. Ha jobban szereti, hogy a dolgokat valaki személyesen magyarázza el Önnek, helyi tanácsadója örömmel tart egy bemutatót. Hívja őt bizalommal! Hamarosan a saját szemével is meggyőződhet róla, hogy a Thermomix nem csak gyorsan és egyszerűen főz - de nagyon egyszerű megtanulni azt is, hogyan kell használni.

Nincs tapasztalata? Nem probléma!

A Thermomix rendkívül egyszerűvé teszi a főzést az újdonsült szakácsok számára.
Pillanatok alatt képes lesz arra, hogy néhány igazán ízletes ételt varázsoljon elő a saját Thermomixével.
1.) Kezdje olyan receptekkel, melyek mindössze néhány lépést tartalmaznak. Talán egy ízletes leves, párolt zöldségek, egy torta vagy egy hideg ital?
2.) Kezdje talán egy olyan étellel, melynek hozzávalói már fellelhetők a háztartásban. Máris hozzáfoghat.
3.) Mielőtt hozzákezdene, olvassa végig a teljes receptet. Bízzon a receptben lévő információkban. A módszer tökéletesen fog működni. Egyszerűen csak kövesse a lépéseket, és automatikusan meg fogja tanulni, hogyan használja helyesen a Thermomixet.
4.) Ma érdemes valami egyszerűvel indítani- és holnap már képes lesz elkészíteni a család vacsoráját. Kérdezze meg, mik a kedvenc ételeik.
5.) Ha bármikor elakadna, mi a következő teendő, bátran felhívhat (+36 70 978-60-50), boldogan segítek Önnek. Vagy küldjön nekünk egy levelet az hajdukata99[kukac]gmail.com e-mail címre.


Zavartalan főzés és nyugodt étkezések

Van, akinek zsonglőrködnie kell a munka és a család között, és csak ritkán van ideje arra, hogy hosszasan főzzön ezeken a napokon. Ezek azok a helyzetek, amikor igazán szükség van Thermomixre. Mi összegyűjtöttük Önnek a legjobb gyors ételek receptjeit, amiben hasznos tanácsokat talál arra, hogy hogyan takarítson meg időt és még enni is maradjon ideje. Élvezze a saját maga által készített ételeket!

Amikor az idő drága...

1 órán át készül el, és csak 10 perce van, hogy összecsapja? Van ennél pihentetőbb út is a vacsorához! A Thermomix ideális megoldás azok számára, akik szeretnének kevesebb időt fordítani a főzésre és többet arra, hogy élvezhessék, amit készítettek.
1.) Nézze meg az elkészítési időt a recepteknél. Minden recept pontosan megmondja Önnek, mennyi időt kell töltenie az ételek előkészítésével és mikor kerülhet az asztalra.
2.) Egyidejű főzés = idő megtakarítás: Főzzön húst, halat vagy zöldséget a Varomában, mialatt elkészíti az ízletes szószt vagy levest a keverőedényben, illetve krumplit vagy rizst főz a pároló kosárban.
3.) Válasszon olyan receptet, amihez csak néhány hozzávalóra van szüksége. A gyakran használt összetevőkből legyen mindig otthon, így mindig felkészült lehet
4.) Főzzön nagyobb mennyiségben, mint amire épp szüksége van és a maradékot adagonként fagyassza le. Ideális lehetőség arra, hogy még több időt takarítson meg a szószok, zöldségek vagy húsok, pörköltek esetében.
5.) Használjon előre lefagyasztott összetevőket, például zöldségeket, gyümölcsöket. Ezeket gyorsabban elkészítheti, mert már konyhakészek.
6.) Tervezze meg a menüt a következő hétre előre, és készítsen tételes bevásárló listát azokról a termékekről, melyek nagy tételben is elállnak. Ezután már csak a friss alapanyagokat kell beszereznie, minta hús, saláta, zöldség és gyümölcs.
7.) Előre el tud készíteni nagyobb mennyiséget a reszelt, őrölt alapanyagokból, például reszelt parmezánt, zsemlemorzsát, vaníliás cukrot, fűszeres masszákat, önteteket (a hagyma kivételével), stb., és csupán elő kell venni őket, amikor szüksége van rájuk.

Nagyszerű ételek - nagyszerű segítség

Nincs annál nagyobb élmény, mint mikor megoszthatjuk az ételt egy nagy asztal körül a családdal, vagy a barátokkal. Óriási kihívás és öröm, mikor egy nagyobb társaságnak főzünk. A vendéglátásban néha már a vendégek száma is ijesztő, és nem hibázhatunk. Két dolog a siker kulcsa ilyen helyzetben: bölcs előkészítés, és egy sokoldalú asszisztens a konyhában. És önnek biztos, hogy az egyik máris rendelkezésére áll.

Tökéletesen elkészítve és mosollyal tálalva

Az Ön Thermomixe elvégez minden előkészületet nagyobb mennyiségű leves, mártások, salátaöntetek, krémek készítéséhez. Thermomixben könnyedén készíthetők tészták, vagy vagdalt húsos ételek nagyobb asztaltársaságoknak is. Engedje, hogy a receptek sora inspirálja!
1.) Ellenőrizze, hány személyre szól a recept. Egy kis ikon mutatja, hogy a recept valójában hány főre szól. Sok recept mennyiségét meg lehet növelni, úgy, hogy növeljük a hozzávalók mennyiségét, 1 -2 felszolgálásra (de mindig vegyük figyelembe a keverőedény maximális tölthetőségét). Amennyiben jelentősen nagyobb mennyiségre van szüksége, mint amit a recept ír, úgy ismételje meg a receptet, egészen addig, amíg eléri kívánt mennyiséget.
2.) Kezelje a Thermomixet úgy, mint a saját konyhai asszisztensét. Könnyedén vághat fel fél kiló hagymát benne, vagy főzhet meg 2 liter szószt egy nagy adag tésztához. Desszertet is könnyedén készíthet hasonló mennyiségben.
3.) Gondolja át az ételek azon részét, amit előre el tud készíteni. Egy salátaöntetet például, vagy egy kelesztést, omlós tésztát, amiket pihentetnünk kell. Ha néhány étel megmaradt, fagyassza le egy következő gyors ételnek, amit akkor melegít fel, amikor szüksége lesz rá.
4.) Véglegesítse a menüjét előre. Ha egész hétre tudja előre, hogy mit akar főzni, akkor nem lesz problémája a vásárlás megtervezésével.
5.) Gondolja ki az egyes fogások elkészítésének megfelelő sorrendjét. Néha például bölcs dolog elkészíteni elsőként a desszertet, aminek fogyasztás előtt le kell hűlnie.


Kiegyensúlyozott főzés az egészséges étkezésért

Az egészséges táplálkozás a legújabb trend. Fitten tart minket, egyensúlyban tarja a súlyunkat, és jól érezzük magunkat a bőrünkben.
A Thermomixben készült ételek nem csak egészségesek, de nagyon ízletesek is.

Ízletes és egészséges táplálkozás

Függetlenül attól, hogy nyers zöldségekről, gyümölcsökről, vagy párolt ételekről van szó, a Thermomix különösen az egészséges ételek elkészítésében kiváló:
Használjon friss, jó minőségű hozzávalókat, amennyire csak lehetséges, ez segít elkerülni a nem kívánatos adalékanyagokat. Ragadja meg az alkalmat, és őrizze meg az ásványi anyagokat és vitaminokat ételeiben azzal, hogy Varomában párolja őket.

Az egészséges táplálkozás 10 alapszabálya:
1.) Étkezzen változatosan! A kiegyensúlyozott diéta az egészséges táplálkozás alapja.
2.) Fogyasszon gabonaféléket és burgonyát! Alacsony a zsírtartalmuk, viszont sok bennük a vitamin, rost és az ásványi anyag!
3.) Naponta ötször egyen zöldséget, gyümölcsöt!
4.) Naponta fogyasszon tejterméket; halat hetente 1 -2 alkalommal; húst, kolbászféléket és tojást csak módjával a magas koleszterintartalom miatt!
5.) Magas zsírtartalmú ételeket csak kis mennyiségben fogyasszon! Naponta 60-80 g zsír éppen elegendő a szervezetünknek.
6.) Használjon minél kevesebb cukrot és sót! Törekedjen arra, hogy ételeit friss fűszernövényekkel ízesítse!
7.) Igyunk eleget! Naponta legalább 1,5 liter folyadék fogyasztása javasolt!
8.) Főzés helyett a párolás segít megőrizni az ételek színét, formáját, és vitamintartalmát!
9.) Fordítson időt arra, hogy élvezze is az elkészített ételt!
10.) Ügyeljen a súlyára, tornázzon sokat! Rendszeresen sétáljon vagy végezzen valamilyen sportot.

Thermomix húsimádóknak

Minden húsimádónak szüksége van egy Thermomix-re! Főz, dinsztel, finomra párolja a húst, elkészíti a köreteket és a mártásokat. Pillanatok alatt finomra aprítja és megfőzi a tölteléket a sültekhez, hústekercshez, tavaszi tekercshez vagy a Wellington bélszínhez. A serpenyőben sütött hús is nagyszerű ízt kap a Thermomix-ben készített mártással.

Szereti a húst, és nem csak vasárnaponként?

A Thermomix Varoméban a tökélyre fejlesztheti az olyan ételek elkészítését, mint a húsgombóc, szárnyasok, disznó bélszín, borjúhús.
1. Próbálja ki a finomra párolt marha- vagy csirkehús elkészítését a Thermomix-ben, vagy főzze meg húslevesnek, helyezze a keverőtálba, keverje lassan az óramutató járásával ellentétes irányba. Nagyon finom mártást készíthet, mintegy a főzés melléktermékeként, vagy tápláló húsalaphoz juthat, amit a későbbiekben leveshez használhat.
2. A húsról a serpenyőben sült szaftos steakjut az eszébe, vagy netán ízletes sült? Ha igen, akkor a Thermomix elkészíti Önnek a legfinomabb pácokat, szószokat, saláta önteteket, párolt köreteket, vagy amit csak kínálni szeretne a hús mellé.
3. A hús különösen szaftos marad, ha folpackba vagy alufóliába csomagolja elkészítés előtt. Adjon hozzá friss fűszernövényeket, fűszereket, szójaszószt vagy más ízesítőket, majd helyezze el a húst a Varoméban. De megteheti ezt pulykaszárnnyal vagy akár húsgombóccal is.
4. Sülteket vagy az előző napi maradékot újramelegítheti a Varoméban, a Varoma hőmérsékletén, extra olaj hozzáadása nélkül és anélkül, hogy az kiszáradna.
5. A Varoméban olaj vagy zsír hozzáadása nélkül készíthet húsokat.

Tippek húskészítéshez
• Csak az utolsó pillanatban sózza meg a húst épp, mielőtt kisütné, máskülönben a rostok nem tartják benn a hús szaftját. A darabolt vagy felcsíkozott húst csak a sütés után sózza, pont mielőtt folyadékot ad hozzá vagy kiveszi a serpenyőből.
• Miután befejezte a sütést a Varomában, serpenyőben, vagy sütőben, hagyja benne a húst egy darabig. A pihentetés közben a szaft jobban átjárja a rostokat, így még puhább és ízletesebb lesz az étel.
• Mogyoróolaj, olíva olaj vagy olvasztott vaj a legmegfelelőbb a sütéshez, pároláshoz.

A Thermomix-szel való főzés felszabadít

Kétségtelen, hogy számos sikeres főzési technika létezik. Találja meg az Ön számára leginkább megfelelőt és kísérletezzen a Thermomix kínálta lehetőségekkel. Nem kell mindenben hűen követnie a recepteket vagy a hozzávalók minden grammját kimérnie. Hamarosan megtapasztalja, hogy milyen könnyen tud improvizálni, és a végeredmény tökéletes lesz. Ráadásul minden egyes alkalommal fejleszti képességeit tudását.

Főzzön kedve szerint!

Lehet, hogy vannak olyan kedvelt ételei, amelyek receptjét nem találja meg az oldalon, vagy új dolgokat szeretne kipróbálni? A Thermomix nagyszerű társa lesz minden esetben! Sok sikert, örömet kívánunk Önnek a főzéshez!
1. Ismerkedjen meg a Thermomix különböző funkcióival: mérés, szeletelés, aprítás, darálás, őrlés, pürésítés, mixelés, keverés, dagasztás, folyadékban való egyenletes eloszlatás, főzés vagy párolás.
2. Minden recept esetében gondolja végig, hogy a Thermomix mi mindent tehet Önért!
3. Már kevés gyakorlattal is könnyű a családi recepteket, vagy akár újakat is a Thermomix funkcióihoz igazítani. Ha megjegyzi az egyes ételek elkészítéshez szükséges időt, hőmérsékletet és beállításokat, az a következő főzés alkalmával már biztos kiinduló pont lesz ahhoz, hogy még nagyobb sikerrel készítse el azételt.
4. Mielőtt hozzálátna a főzéshez, keressen hasonló recepteket az oldalon! Ez hasznos ötleteket adhat Önnek ahhoz, hogy a Thermomix-et a szolgálatába állítsa.

Mindig jó, ha kéznél van

Jó minőségű konyhai felszerelések
A Thermomix készülék mellett az alábbi konyhai eszközök lehetnek segítségére a főzés során: két vagy három éles kés, vágódeszka, burgonyahámozó, hőálló folpack, alufólia, sütőpapír, kerámia szufflé készítő edények, alumínium vagy szilikon edények, sütőformák, sütőtálca, hűtőrács, fazekak, sütőkesztyű, kebab nyárs, fogpiszkáló, különböző méretű tálak, szervírozó tányérok, befőttes üvegek, dunsztos üvegek, kenőtoll, sodrófa vagy akár egyenes falú üvegpohár. Szüksége lesz serpenyőkre és lábasokra is. Kizárólag jó minőségű konyhai eszközöket vásároljon, és vásárlás előtt mindig vegye kézbe őket. Csak olyan késeket és hámozókat vegyen, amik jól illeszkednek a kezébe és kényelmes velük bánni.

Ízletes alapanyagok
Jó, ha a következő hozzávalók mindig rendelkezésére állnak: liszt, cukor, só, fűszernövények, tészta, rizs, szárított paradicsom, extra szűz olívaolaj, sütőolaj, ecet, vaj, tejszín, tojás, hagyma, fokhagyma, illetve fagyasztott gyümölcs. A jó minőségű zöldségek és húsok minden ételnek megadják a jó ízt, és kitűnő alapot adnak a mártások elkészítéséhez is. Egy mediterrán étel sem készülhet paradicsom nélkül. Ahhoz, hogy időt spóroljon, vásárolhat hámozott konzerv paradicsomot. A darabolt vagy tört paradicsom ideális pizzához, vagy sugo-hoz. A paradicsompüré tökéletes a mártásokhoz, tartson mindig belőle a hűtőben, valamint zöldségpürét is, a zöldségleves elkészítéséhez. A receptekhez szükségek hozzávalók némelyikét nagyon egyszerűen elkészítheti a Thermomix segítségével: cukormáz, vegeta, rizsliszt, zsemlemorzsa, vagy különböző krémek. Ezekből az alapokból tartson egy-egy kis üveggel a hűtőben, szükség esetén bármikor felhasználhatja őket. Más romlandó alapokat, mint a majonéz, vagy a reszelt sajt gyorsan elkészítheti a Thermomixben, amikor csak szüksége van rá.

Hogyan tartsa frissen a konyhai készletét?
Tegyen minden romlandó hozzávalót a hűtőbe. Az ideális hőmérséklet 5°C a hűtő közepén. A húst és a halat tarthatja a hűtő legalsó polcán, a zöldségek alatt, mert itt a legalacsonyabb a hőmérséklet. Ezek felett tárolhatja a tojást, tejtermékeket, felvágottakat, bármilyen ételmaradékot, illetve azokat a termékeket, amin a „felbontás után tartsa a hűtőben"felirat található. Az ajtó a legmelegebb helye a hűtőnek, ezért ott vajat, mustárt, vagy italokat tartson. A frissen vásárolt árukat tegye a polc hátsó részére, és alkalmazza a FIFO (first in, first out) elvet, vagyis amit legelőször vett, azt legelőször használja fel. Néhány étel, mint a citrusfélék, paradicsom, cukkini és uborka helye nem a hűtőben van. Ezen ételek minősége romlik, ha hűtve vannak.Tartsa őket inkább a kamrában.

Finom fűszerek
A helyes fűszernövények megválogatása teszi az ételeket igazán ízletessé. Ez az oka annak, hogy minden jó konyhában talál petrezselymet, snidlinget, kaprot, legyen az friss vagy fagyasztott.
A vanília, fahéj, koriander elengedhetetlen a sütéshez. Nagyon sok mártás ízét teszi kellemessé a babérlevél, szerecsendió, borókabogyó. Ha szereti a mediterrán ízeket, tartson rozmaringot, köményt és bazsalikomot is kéznél. Az ázsiai receptekhez jó, ha van otthon koriander, gyömbér, valamint curry és francia fűszerkeverék. Az asztali sók és borsok széles választéka áll rendelkezésre. A tengeri só, mint például a „fleur de sel" különösen finom ízű. Tapasztalja meg, hogy Önnek mi a legízletesebb. A különböző fűszersók és vegeták hosszú ideig tárolhatók és remekül ízesítik a különböző szezonális ételeket.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése