Thermomix - Érdemes tudni

A Thermomix-szel való sikeres főzés alapjai

1) A főzés alapvető szabálya: a jó étel jó minőségű hozzávalókat kíván. Bizonyosodjon meg róla, hogy friss, jó minőségű termékeket vásárol. Ez adja meg a biztos alapot ahhoz, hogy kiváló ételeket készítsen. A hozzávalók minősége befolyásolhatja a receptben feltüntetett szeletelést aprítási, illetve főzési időt. Ellenőrizze a Thermomix beállítását, hogy a zöldségek aprítása és főzése megfeleljen az Ön és családja igényeinek.

2) A receptben feltüntetett hozzávalók mennyisége már az előkészített állapotra vonatkozik, vagyis hámozott burgonyára, megtisztított, hámozott uborkára.. .stb.

3) Mossa meg a hozzávalókat alaposan, a húst és a halat hideg vízzel öblítse le, majd konyhai papírtörlővel törölje át.

4) A fűszernövényeket akkor tudja legkönnyebben felaprítani, ha előzetesen megmossa őket, és konyhai törlőpapírral szárazra törli.

5) Ahhoz, hogy minél homogénebb végeredményhez jusson, kockázza fel a hozzávalókat előzetesen (5x5cm-nél ne nagyobb méretűre). Ha nem szeretné külön a Thermomix-szel felaprítani az alapanyagokat, szeletelje őket a kívánt méretre.

6) A receptek közepes méretű tojásokkal készültek (kb. 60 g), és sózatlan vajat használtunk mindenhol. A liszt alatt többnyire búzaliszt értendő, hacsak nem ajánlunk kifejezetten más típusút. Kenyér sütéséhez és kelt tészták készítéséhez ajánlatos magas fehérjetartalmú liszt használata.

7) Amennyiben valamilyen hozzávaló nem áll rendelkezésére, illetve nem fogyaszthat bizonyos ételeket, azokat helyettesítse nyugodtan mással. Amennyiben kicsit puhábbra szeretné párolni a zöldségeket, növelje a főzési időt két perccel. Engedje szabadjára képzeletét, és használja egyéni elképzeléseit a recept elkészítéséhez. A Thermomix hasznos segítsége lesz abban, hogy igazán kreatív szakáccsá váljon.

8) A legtöbb recept olyan hozzávalókat tartalmaz, amiket könnyedén be tud szerezni, ugyanakkor, ha mégis nehézségekbe ütközne egy-egy különlegesebb hozzávaló beszerzésével kapcsolatban, akkor azt rendszerint helyettesítheti valamivel. Használjon petrezselymet turbolya helyett, vagy pulykát csirkemell helyett, prosciutto-t serrano helyett, szárított fűszereket frissen őrölt helyett, tejszínt creme fraiche helyett, vagy más, alacsonyabb zsírtartalmú termékeket.

9) A fűszerek mennyiségét változtathatja a saját ízlése függvényében.

10) Az ételeket felmelegítheti a pároló kosárban, vagy a Varomában is, külön olaj hozzáadása nélkül.

11) A receptekben feltüntetett főzési időt tekintse iránymutatónak. Variálhatja azokat a hozzávalók minősége vagy érettsége, valamint az egyéni ízlése szerint.

12) A tervezésben van a lényeg. Rengeteg időt és energiát spórolhat meg, ha a hét végén eltervezi a következő héten elkészítendő ételek listáját. Rengeteg élvezetet fog az ételek összeállításában találni, és előre is elkészíthet bizonyos hozzávalókat. Mielőtt a zöldségeshez, vagy a piacra megy vásárolni, készítsen egy listát a beszerzendő hozzávalókról. A receptekben feltüntetett mennyiségeket tekintse irányadónak, illetve ha a saját fogásait szeretné elkészíteni, keressen ahhoz hasonló recepteket a könyvben, és igazítsa a hozzávalók mennyiségét ennek megfelelően.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése