Thermomix - Mit tud?

Hozzávalók mérése
Mielőtt kimérné a recept szerinti hozzávalókat, nyomja meg a mérleg gombot. Helyezze a hozzávalókat a keverőtálba vagy a Varomába. Ha újra megnyomja a mérleg gombot, külön-külön lemérheti a többi hozzávaló súlyát, amit a keverőtálba tesz. Figyelem! Mindig ügyeljen arra, hogy soha setegyen a megengedettnél több hozzávalót a keverőtálba, vagy a Varomába.

Keverés
A Thermomix segítségével nagyon egyszerű a hozzávalók keverése 2-4-es fokozaton, például elkészítheti vele a palacsinta tésztát, keverhet különböző pácokat, italokat 100 grammtól egészen 2000 grammig.

Folyadékok elegyítése
Majonéz vagy más öntetek, dressingek esetében valamilyen folyadékot -például ecetet, citromlevet kell elkevernünk olajjal, tojássárgájával, vagy szójatejjel. A különböző folyadékok elegyítése egyszerű a Thermomix-szel, a pillangó nélkül a 3-5-ös fokozatok valamelyikén, a pillangóval a 4-es fokozattól lefelé. Tartsa kezét a keverőtálban lévő mércés poháron és csepegtesse az olajat a keverőtálba a mércéspohár mellett. Az olaj finom sugárban folyik a mércés pohár mellett a keverőtálba és cseppenként oszlik el a többi hozzávalóval.

Dagasztás
A dagasztás, például az élesztős tészták, kenyér alapok, vagy más tészta- és húskészítmények esetében gyorsabb és könnyebb a Thermomix segítségével, mint a hagyományos módon.
Ha már minden hozzávalót beletett a keverőtálba, és lezárta a keverőtál fedelét, válassza ki a kívánt időt és dagasztási módot, és a tésztát máris dagasztja a készülék, pont úgy ahogy ezt egy pék tenné.
Ne használjon 700 g-nál több lisztet a dagasztáshoz. Amennyiben mégis többre lenne szüksége, két részletben dagassza a tésztát!

Habverés
A Thermomix kiváló segítség tejszínhab készítéshez, tojásfehérje felveréséhez, öntetek, vagy puding készítéséhez. Helyezze a pillangót a keverő késre, és válassza a 2-4-es fokozatok valamelyikét.

Melegítés, főzés, párolás
A Thermomix, illetve a Varoma segítségével melegíthet ételeket egy adott, kiválasztott hőmérsékleten 37 és 100 °C között. A visszamaradó hőmérséklet jelzője lehetővé teszi, hogy a keverő tál tartalmát kontrolláltan hűtse le.

  • A bébi ételt pontosan 37°C-ra melegítheti, vagy könnyen felfuttathatja az élesztőt tejben, vagy vízben.
  • A csokoládét legkönnyebben 50°C-on olvaszthatja fel, a zselatint pedig 60°C-on oldhatja fel.
  • A gőzöléses (bain marié) technikával készült ételeket a leghatékonyabb 70-80 °C  között készíteni, ez a hőfok tökéletes madártej (Zabaglione) vagy hollandi mártás készítéséhez.
  • Ha zöld teát szeretne készíteni, az ideális hőfok 80°C. Ugyanezt a hőmérsékletet választhatja ki halak párolásához, levesek buggyantott tojással való sűrítéséhez.
  • A keverőtálban készíthet különböző desszert krémeket 90°C-on, vagy főzhet leveseket, zöldséget, pörköltet, rizst vagy tésztát 100°C-on.
  • A Varomában piríthat hagymát, zöldségeket, vagy készíthet Sofritót 100 °C-on.
  • A Varoma ideális hőfoka párolás közben megőrzi a halakban, húsokban és zöldségekben lévő ásványi anyagokat, vitaminokat, illetve a burgonyában, rizsben lévőket, miközben a pároló kosarat használja.

Aprítás
Az aprítást, szeletelést, darálást, őrlést, pürésítést mind elvégzi a Thermomix Ön helyett. Az aprításhoz válassza a 3-4-es sebességfokozatot. A 4-es fokozat ideális például burgonya szeleteléséhez, vagy ha minestrone-t szeretne készíteni, a leveszöldség durvára aprításához. 10-es fokozaton a keményebb hozzávalók, mint pl. a gabonafélék, rizs, cukor, vagy parmezán is finomra őrölhető. Ahhoz, hogy minél homogénebb legyen a végeredmény, érdemes a hozzávalókat előzőleg szabályosan felkockázni (5x5 cm).

Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése