2012. február 28., kedd

Párolt csirkemell zöldség körettel

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 35 perc. 4 fő részére.


Hozzávalók
  • 2 db csirkemell filé 
  • 500 g vegyes zöldség (répa, zöldség, borsó, burgonya, tetszés szerint kukorica, alma, stb.) 
  • 200-250 g hajdina 
  • 1 evőkanál ételízesítő, vagy hétfűszer só 
  • pár csepp olívaolaj
Mártás
  • 2 db főtt tojás 
  • 200 g főzőtejszín 
  • 100 g majonéz 
  • 1/2 lime vagy citrom leve 
  • 1/2 tkl só 
  • 1/4 kk bors 
  • csipet cukor 
  • 1 csokor zöld fűszer (zeller, petrezselyem levél)

Elkészítés - Mártás

1. Helyezzük a hozzávalókat a zöldfűszer kivételével a keverőedénybe, és aprítsuk fel 5 mp/7-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a zöld fűszereket, és ismét aprítsuk 10 mp/8-as fokozaton. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.

Elkészítés - Köret és hús

1. Helyezzük a keverőedénybe a párolókosarat, öntsük bele a vizet, az ételízesítőt, hajdinát.
2. Vágjuk 8 darabra a csirkemellet, szórjuk meg ételízesítővel, vagy 7 fűszeres sóval. Helyezzük őket szellősen a pár csepp olívaolajjal kikent Varoma tálcába. A felső tálcába helyezzük a vegyes zöldséget, melyet szintén ételízesítővel, vagy 7 fűszer sóval megszórunk.
3. Pároljuk meg a húst és a köretet 30 p/Varoma/kev. kanál fokozaton.

Zöldfűszer mártással leöntve tálaljuk a köreteket és a húst.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése