Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 35 perc. 4 fő részére.
Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- 500 g vegyes zöldség (répa, zöldség, borsó, burgonya, tetszés szerint kukorica, alma, stb.)
- 200-250 g hajdina
- 1 evőkanál ételízesítő, vagy hétfűszer só
- pár csepp olívaolaj
- 2 db főtt tojás
- 200 g főzőtejszín
- 100 g majonéz
- 1/2 lime vagy citrom leve
- 1/2 tkl só
- 1/4 kk bors
- csipet cukor
- 1 csokor zöld fűszer (zeller, petrezselyem levél)
Elkészítés - Mártás
1. Helyezzük a hozzávalókat a zöldfűszer kivételével a keverőedénybe, és aprítsuk fel 5 mp/7-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a zöld fűszereket, és ismét aprítsuk 10 mp/8-as fokozaton. Fogyasztásig tegyük hűtőbe.
Elkészítés - Köret és hús
1. Helyezzük a keverőedénybe a párolókosarat, öntsük bele a vizet, az ételízesítőt, hajdinát.
2. Vágjuk 8 darabra a csirkemellet, szórjuk meg ételízesítővel, vagy 7 fűszeres sóval. Helyezzük őket szellősen a pár csepp olívaolajjal kikent Varoma tálcába. A felső tálcába helyezzük a vegyes zöldséget, melyet szintén ételízesítővel, vagy 7 fűszer sóval megszórunk.
3. Pároljuk meg a húst és a köretet 30 p/Varoma/kev. kanál fokozaton.
Zöldfűszer mártással leöntve tálaljuk a köreteket és a húst.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése