Pesto
Előkészítés: 5 perc. Elkészítés: 2 perc. 500g.
Hozzávalók
- 60 g legjobb minőségű parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g sütőtök mag
- 250 g bazsalikom levél
- 125 g extra szűz olívaolaj
Elkészítés
1. Helyezzük a parmezán sajtot, a fokhagymát a keverőedénybe és reszeljük le 3 mp/ 7-es fokozaton.
2. A keverőkanál segítségével szedjük le az edény oldalára ragadt masszát, és adjuk hozzá a sütőtök magot, és a bazsalikom leveleket. Daráljuk össze
10 mp/6-os fokozaton. Folytassuk ezt, amíg egyenletes, krém állagú nem lesz.
3. Keverjük tovább 4-es fokozaton, és lassan adjuk hozzá az olíva olajat, amíg egyenletes szósz állagú nem lesz. Tegyük kis üvegekbe, a tetején vékony olívaolaj réteggel, majd zárjuk le az üveget.
Spaghetti
Előkészítés: 1 perc. Elkészítés: 15 perc. 3 fő részére.
Hozzávalók
- 1500 g víz
- 300 g tészta
- 1-2 ek. só
Elkészítés
1. Forraljuk fel a vizet 6 p/l 00°C/vissz.forg.mód/1 -es fokozaton.
2. Vegyük le a keverőedényről a mérőkupakot, adjuk hozzá a sót és a tésztát és főzzük a tésztán feltüntetett ideig 100°C/ vissz.forg.mód /1-es fokozaton.
3. A Varoma tálcával szűrjük le.
Tipp
Először a szószt készítsük el, és a vizet öntsük a keverőedénybe anélkül, hogy előtte kimostuk volna, így a tészta ízletesebb lesz.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése