2012. február 28., kedd

Töltött paprika

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 70 perc. 4 fő részére.


Hozzávalók
  • 8 db tölteni való paprika 
  • 50 g vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • kb. 10 g só 
  • 500 g darált hús 
  • 200 g rizs 
  • 350 g csésze forró víz 
  • frissen őrölt fekete bors 
  • 10 g fűszer paprika 
  • 1 tojás 
  • 1500 g pároló víz
Mártás
  • 3-4 tk (Thermomix) rántás 
  • 1000 g paradicsom 
  • 50 g zeller 
  • 50 g vöröshagyma 
  • 5 g fokhagyma 
  • 10 g só illetve ízlés szerint 50-80 g cukor

Elkészítés

1. Helyezzük a keverőedénybe a hagymát, fokhagymát, borsot, sót, forró vizet, fűszerpaprikát, és daráljuk össze 30 mp/8-as fokozaton.
2. Adjuk hozzá a darált húst, rizst, tojást, és keverjük össze 10 mp/6-os fokozaton.
3. Ez után a töltsük meg a megmosott lecsepegtetett, kicsumázott paprikákat, és tegyük be a felső tároló edénybe.
4. A kimosott keverőedénybe öntsük be a vizet, rakjuk a helyére a Varoma tálat, pároljuk meg a paprikákat 50 p/Varoma/1-es fokozaton. Majd ellenőrizzük le, hogy a paprikák vége megpuhult-e.

Mártás

1. Várhatóan 500 g pároló vizünk marad, ha nem, egészítsük ki. Adjuk hozzá a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, zellert, sót, cukrot, és pépesítsük
1 p/8-as fokozaton. Majd főzzük 10p/100°C/1-es fokozaton
2. Adjuk hozzá a rántást, majd főzzük 2 p/100°C/1-es fokozaton.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése