Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 70 perc. 4 fő részére.
Hozzávalók
- 8 db tölteni való paprika
- 50 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kb. 10 g só
- 500 g darált hús
- 200 g rizs
- 350 g csésze forró víz
- frissen őrölt fekete bors
- 10 g fűszer paprika
- 1 tojás
- 1500 g pároló víz
- 3-4 tk (Thermomix) rántás
- 1000 g paradicsom
- 50 g zeller
- 50 g vöröshagyma
- 5 g fokhagyma
- 10 g só illetve ízlés szerint 50-80 g cukor
Elkészítés
1. Helyezzük a keverőedénybe a hagymát, fokhagymát, borsot, sót, forró vizet, fűszerpaprikát, és daráljuk össze 30 mp/8-as fokozaton.
2. Adjuk hozzá a darált húst, rizst, tojást, és keverjük össze 10 mp/6-os fokozaton.
3. Ez után a töltsük meg a megmosott lecsepegtetett, kicsumázott paprikákat, és tegyük be a felső tároló edénybe.
4. A kimosott keverőedénybe öntsük be a vizet, rakjuk a helyére a Varoma tálat, pároljuk meg a paprikákat 50 p/Varoma/1-es fokozaton. Majd ellenőrizzük le, hogy a paprikák vége megpuhult-e.
Mártás
1. Várhatóan 500 g pároló vizünk marad, ha nem, egészítsük ki. Adjuk hozzá a paradicsomot, hagymát, fokhagymát, zellert, sót, cukrot, és pépesítsük
1 p/8-as fokozaton. Majd főzzük 10p/100°C/1-es fokozaton
2. Adjuk hozzá a rántást, majd főzzük 2 p/100°C/1-es fokozaton.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése