2012. február 28., kedd

Zöldborsó főzelék

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 5 perc. Elkészítés: 20 perc. 3 fő részére.


Hozzávalók
  • 500 g fagyasztott zöldborsó 
  • 200 g tej 
  • 200 g víz 
  • l0 g só
  • 25 g leveskocka vagy delikát 
  • 1/2 cs. petrezselyemzöld 
  • 10-20 g cukor, vagy más édesség ízlés szerint 
  • 30 g (Thermomix) rántás

Elkészítés

1. Helyezzük a keverőedénybe a vizet, delikátot, majd forraljuk fel 3p/100°C/1 -es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót, cukrot, és főzzük tovább 15 p/100°C/vissz.forg.mód/1 -es fokozaton.
3. Öntsük hozzá a tejet, rántást és az apróra vágott petrezselymet, és főzzük tovább 3 p/100°C/ vissz.forg.mód /1-es fokozaton.

Tipp
Ha a 2. lépés után a főzelék % részét egy másik edénybe kiontjuk, és maradékot pürésítjük 1 p/6-os fokozaton, akkor hozzáadott petrezselymet sem kell összeaprítani, nagyon szép halványzöld színt kapunk, sőt a rántást is kihagyhatjuk, mert a püré önmagában is sűríti a főzeléket. Pl: liszt érzékenyek, cukorbetegek diétájában is alkalmazható.



Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése