Előkészítés: 5 perc. Elkészítés: 20 perc. 3 fő részére.
Hozzávalók
- 500 g fagyasztott zöldborsó
- 200 g tej
- 200 g víz
- l0 g só
- 25 g leveskocka vagy delikát
- 1/2 cs. petrezselyemzöld
- 10-20 g cukor, vagy más édesség ízlés szerint
- 30 g (Thermomix) rántás
Elkészítés
1. Helyezzük a keverőedénybe a vizet, delikátot, majd forraljuk fel 3p/100°C/1 -es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a zöldborsót, cukrot, és főzzük tovább 15 p/100°C/vissz.forg.mód/1 -es fokozaton.
3. Öntsük hozzá a tejet, rántást és az apróra vágott petrezselymet, és főzzük tovább 3 p/100°C/ vissz.forg.mód /1-es fokozaton.
Tipp
Ha a 2. lépés után a főzelék % részét egy másik edénybe kiontjuk, és maradékot pürésítjük 1 p/6-os fokozaton, akkor hozzáadott petrezselymet sem kell összeaprítani, nagyon szép halványzöld színt kapunk, sőt a rántást is kihagyhatjuk, mert a püré önmagában is sűríti a főzeléket. Pl: liszt érzékenyek, cukorbetegek diétájában is alkalmazható.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése