Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 75 perc. 3 fő részére.
Hozzávalók
- 600 g sertés lapocka
- 150 g felezett vöröshagyma
- 30 g fokhagyma
- 40 g zsiradék
- 20 g pirospaprika
- 5 g köménymag
- 5 g frissen őrölt feketebors
- igény szerint Erős Pista, (még jobb, ha saját befőzött erősség)
- 100 g zöldpaprika
- 1 leveskocka
- 500 g víz, a legjobb a csontlé
- 20 g só
Elkészítés
1. Tegyük a keverőedénybe a zsiradékot, a vöröshagymát, leveskockát, fokhagymát, köménymagot, zöldpaprikát és a pirospaprikát, és pirítsuk meg 10 p/100°C/1 -es fokozaton.
2. Aprítsuk fel 10 mp/8-as fokozaton, ezzel elkészült a pörkölt alap.
3. Adjuk hozzá a kockára vágott húst és a kimaradt ízesítőket, és pirítsuk meg 10 p/100°C/ vissz.forg.mód /1 -es fokozaton.
4. Adjuk hozzá a vizet, és főzzük 50 p/100°C/ vissz.forg.mód/1-es fokozaton.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Üdv nincs véletlenül egy aprítás az 1-es lépésben a pirítás előtt?
VálaszTörlésÉn le szoktam aprítani és szerintem nagyon sok a fokhagyma és a fűszerek mennyisége . Vizet is kevesebbet rakok kb2 dl. Egyébként mindig nagyon finom..
VálaszTörlés