2012. február 28., kedd

Pörkölt

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 10 perc. Elkészítés: 75 perc. 3 fő részére.


Hozzávalók
  • 600 g sertés lapocka 
  • 150 g felezett vöröshagyma 
  • 30 g fokhagyma 
  • 40 g zsiradék 
  • 20 g pirospaprika 
  • 5 g köménymag 
  • 5 g frissen őrölt feketebors 
  • igény szerint Erős Pista, (még jobb, ha saját befőzött erősség) 
  • 100 g zöldpaprika 
  • 1 leveskocka 
  • 500 g víz, a legjobb a csontlé
  • 20 g só

Elkészítés

1. Tegyük a keverőedénybe a zsiradékot, a vöröshagymát, leveskockát, fokhagymát, köménymagot, zöldpaprikát és a pirospaprikát, és pirítsuk meg 10 p/100°C/1 -es fokozaton.
2. Aprítsuk fel 10 mp/8-as fokozaton, ezzel elkészült a pörkölt alap.
3. Adjuk hozzá a kockára vágott húst és a kimaradt ízesítőket, és pirítsuk meg 10 p/100°C/ vissz.forg.mód /1 -es fokozaton.
4. Adjuk hozzá a vizet, és főzzük 50 p/100°C/ vissz.forg.mód/1-es fokozaton.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

2 megjegyzés:

  1. Üdv nincs véletlenül egy aprítás az 1-es lépésben a pirítás előtt?

    VálaszTörlés
  2. Én le szoktam aprítani és szerintem nagyon sok a fokhagyma és a fűszerek mennyisége . Vizet is kevesebbet rakok kb2 dl. Egyébként mindig nagyon finom..

    VálaszTörlés