Előkészítés: 1 perc. Elkészítés: 30 perc. fél kg.
Hozzávalók
- 25 g élesztő (friss)
- 1 tk cukor
- 500 g liszt
- 2 tk só
- 300 g langyos víz
Elkészítés
1. Helyezzük a friss élesztőt és a vizet a keverőedénybe, és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, legvégén a sót (hogy ne érintkezzen az élesztővel), majd dagasszuk meg 3p/zárt fedél/gabona fokozaton.
Hagyjuk állni lefedve 1-2 órát.
3. Formázzuk, vagdaljuk be és 240°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.
Tipp
Ha, nem akarunk várni a tésztára órákat, kelesszük 50°C-os sütőben kb. 10 percig, majd süssük 240°C-on kb. 20 percig. A sütőbe tegyünk egy tálka vizet is az alsó tálcára. Az utolsó 5 percben bevajazhatjuk, hogy fényes és ropogós barna legyen a kérge.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése