2012. március 11., vasárnap

Fehér kenyér

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 1 perc. Elkészítés: 30 perc. fél kg.


Hozzávalók
  • 25 g élesztő (friss) 
  • 1 tk cukor 
  • 500 g liszt 
  • 2 tk só
  • 300 g langyos víz

Elkészítés

1. Helyezzük a friss élesztőt és a vizet a keverőedénybe, és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a lisztet, cukrot, legvégén a sót (hogy ne érintkezzen az élesztővel), majd dagasszuk meg 3p/zárt fedél/gabona fokozaton.
Hagyjuk állni lefedve 1-2 órát.
3. Formázzuk, vagdaljuk be és 240°C-ra előmelegített sütőben süssük 20-25 percet.


Tipp
Ha, nem akarunk várni a tésztára órákat, kelesszük 50°C-os sütőben kb. 10 percig, majd süssük 240°C-on kb. 20 percig. A sütőbe tegyünk egy tálka vizet is az alsó tálcára. Az utolsó 5 percben bevajazhatjuk, hogy fényes és ropogós barna legyen a kérge.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése