Előkészítés: 5 perc. Elkészítés: 30 perc. 4 fő részére.
Hozzávalók
- 600 g víz
- 650 g krumpli hámozva, negyedelve
- 350 g zöldség (pl.: répa)
- 1 kisebb kanál só
- 200 g tej
- 30 g vaj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés
1. Öntsük a vizet a keverőedénybe, helyezzük be a párolókosarat és mérjük meg benne a krumplit. (Ha zöldségpürét készítünk, nem sima krumplipürét, helyezzük a zöldséget a Varoma tálcába). Pároljuk 25 p/Varoma/1-es fokozaton.
2. Távolítsuk el a Varoma tálcát és a párolókosarat. Ha zöldséget is pároltunk, helyezzük a keverőedénybe a megpárolt zöldségeket, tejet, sót és a szerecsendiót, főzzük 2 p/100°C/2-es fokozaton, majd pürésítsük 30 mp/10-es fokozaton.
3. Adjuk hozzá a megpárolt burgonyát és vajat és pürésítsük 20 mp/4-es fokozaton.
Ha csak krumplipürét készítünk, hagyjuk ki a 2. lépésben a zöldségek hozzáadását.
Helyezzük a keverőedénybe a megpárolt krumplit, 100g tejet, sót, vajat, és pürésítsük 20 mp/4-es fokozaton.
Tálaljuk melegen köretként!
Tipp
Ha a püré nagyon száraz, adjunk hozzá még egy kis tejet, vagy egy keveset a párolóvízből.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése