Előkészítés: 5 perc. Elkészítés: 25 perc. 5 fő részére.
Hozzávalók
- 220 g rizottó rizs
- 1000 g tej
- 50-80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor, vagy bourbon vaníliás cukor
- 4g só
Elkészítés
1. Tegyük a keverőedénybe a tejet, cukrot, sót, vaníliás cukrot, majd forraljuk fel 8 p/100°C /1 -es fokozaton, mérőpohár nélkül.
Tanácsos használni a lepkét is.
2. Adjuk hozzá a rizst, és főzzük 16 p/90°C/vissz.forg.mód/l-es fokozaton, mérőpohár nélkül.
Hozzávalók másképpen
- 220 g magyar B rizs
- 400 g tej
- 1200 g víz
- 4 g só
- 20 g vaj
- 50-80 g cukor
- 10 g vaníliás cukor, vagy bourbon vaníliás cukor
Elkészítés másképpen
1. Helyezzük a keverőedénybe a vizet, cukrot, sót, helyezzük be a párolókosarat a rizzsel, majd pároljuk meg 20 perc/90°C/1-es fokozaton, mérőpohár nélkül.
2. Öntsük ki a párolóvizet. Ontsuk a tejet, megpárolt rizst a keverőedénybe és főzzük 10 p/90°C/vissz.forg.mód/1-es fokozaton, mérőpohár nélkül.
3. Tegyük rá a vajat, és a mérőpoharat a tetejére tálalásig.
Ötlet
Ha a tejberizst egy edénybe kiszedve hűtőben hagyjuk kihűlni, majd a 250 g 30%-os tejszínből a lepke segítségével habot verünk további 50 g porcukorral 3-5 p/4-es fokozaton, majd hozzárakjuk a hideg tejberizst, és friss vagy fagyasztott gyümölcsöket, és 1 -es fokozaton csak átkeverjük, kitűnő gyümölcs rizst kapunk.
Tipp
Tálalhatjuk kakaóporral, csoki vagy gyümölcs öntettel.
Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése