2012. március 11., vasárnap

Húsleves kocka

A recept elkészítéséhez Thermomix gép szükséges.
Előkészítés: 15 perc. Elkészítés: 45 perc. 1 üveg.


Hozzávalók
  • 300 g csirkecomb filé, darabolva 
  • 200 g vegyes zöldség (hagyma, fokhagyma, póréhagyma, zeller), darabolva 
  • rozmaring, petrezselyem kakukkfű 
  • 150 g tengeri só 
  • 100 g fehérbor 
  • 1 db babérlevél 
  • szegfűszeg 
  • 5 db koriandermag

Elkészítés

1. Helyezzük a csirkét a keverőedénybe, aprítsuk fel 5 mp/7-es fokozaton. Rakjuk félre egy tálba.
2. Helyezzük a keverőedénybe az összes zöldséget, rozmaringot, petrezselymet, kakukkfüvet, majd aprítsuk fel 10 mp/5-ös fokozaton.
3. Adjuk hozzá a sót, felaprított csirkét, bort, babérlevelet, szegfűszeget és a koriander magot, főzzük 25 p/Varoma/2-es fokozaton. A mérőpohár helyett a párolókosárral fedjük le a keverőedényt.
4. Távolítsuk el a párolókosarat, helyezzük vissza a mérőpoharat, és pürésítsünk 1 p/7-es fokozaton. Tegyük egy légmentesen záródó üvegbe. Hagyjuk, hogy lehűljön. Hűtve hónapokig eláll.


Amennyiben felkeltette érdeklődését a Thermomix, kérjen tőlem személyesen tanácsot vagy időpontot egy bemutatóra. Telefon: +36 70 978 60 50. E-mail: hajdukata99[kukac]gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése